Skötselråd för Six Deuce tights

Inga träningskläder varar för evigt, men om du har valt att investera i lite snyggare tights och träningstoppar så är det klart att du ska betänka hur dessa ska skötas på rätt sätt så att de förblir snygga och bekväma att ha på sig. Skötsel av träningskläder börjar redan då man köper dem. Det gäller nämligen att skaffa rätt modell och storlek för att plaggen inte ska slitas ut för tidigt. Både för små och för stora tights slits snabbare då de inte sitter som de ska så tänk på detta när du ska köpa nya tajts och träningskläder.

Det kan också vara klokt att betänka hur olika modeller är till för olika slags träning så att du matchar din träning med rätt modell för längre hållbarhet. Spinning kan kräva byxor med förstärkning i bakpartiet medan explosiva övningar kräver tyg med god töjbarhet.

Tvätt och tork

Det är mycket vanligt att tights är gjorda av tyg med lycra. Det här är ett slags gummimaterial och det måste man komma ihåg då man ska tvätta tajtsen. Gummi tål inte för mycket värme så var mycket försiktig med temperaturen du tvättar på. Den bör inte överstiga 40 grader men det kan rentav vara klokt att köra på kall tvätt. Du kommer att se tvätt instruktioner på den lapp som finns i träningsbyxorna så här får du veta precis vilken tvätt temperatur de kommer att tåla. Lycra mår heller inte bra att bli torktumlade eller av att torka i ett rum med het luft så låt tajtsen torka i vanlig rumstemperatur. Häng på en galge eller lägg på ett bord och dra lite lätt i tajtsen för att de ska behålla formen. Man brukar inte rekommendera att använda sköljmedel för plagg som har tyger som påminner om de som man använder till badkläder, men det här är något som beror på det specifika tyg som dina tights är gjorda av.

Förvaring

Rätt förvaring är också viktigt. Träningskläder som man inte använder regelbundet kan faktiskt förstöras av att förvaras på fel sätt. Man ska inte packa undan tights som är blöta för då kan mögel få fäste varpå byxorna förstörs totalt. Låt tajtsen ligga i en luftig miljö och se till att det inte finns skarpa eller hårda föremål som de kan skrapas mot där du förvarar dem.